Döküm Teker Nedir, Nerelerde Kullanılır?
Sanayi tipi tekerlek çeşitleri kullanılacağı alandan taşıma kapasitesine, zemin özelliklerinden malzeme türüne kadar çok farklı şekillerde üretilebilir. Pek çok sektörde yaygın şekilde gerçekleşen döküm teker kullanımı, ağır yüklerin çok daha kolay ve hızlı şekilde taşınmasına yardımcı olur. Peki döküm teker nedir ve nerelerde kullanılır?
Döküm Teker Nedir?
Döküm tekerlek genellikle ağır yüklerin taşınmasını gerektiren durumlarda kullanılır. Üretimi demir, çelik ya da alüminyum gibi malzemelerin eritilmesi ve önceden hazırlanmış kalıplara dökülmesi ile gerçekleşir. Yapısı gereği ağır sanayi gibi özellikle yüksek sıcaklığa sahip alanlarda tercih ediliyor. Ağır sanayide yüksek dayanıklılığı nedeniyle tercih edilen döküm tekerlek çeşitleri tekerlek malzemesi, çap ve taşıma kapasitesi gibi özellikler ile birbirinden ayrılır.
Döküm Teker Nerelerde Kullanılır?
Döküm teker pek çok endüstriyel alanda kullanılabilen, son derece dayanıklı bir tekerlek türüdür. Bu tür tekerleklerin kullanılabileceği başlıca alanları şu şekilde listelemek mümkün:
-
Endüstriyel fırınlar, konveyör sistemleri, fabrika makineleri ve benzeri endüstriyel ekipmanlar,
-
Maden arabaları,
-
Tarım ve gıda makineleri,
-
Paketleme makineleri,
-
Taşıma arabaları.
Ayrıca döküm teker modelleri otomotiv ve tekstil sektörlerinde pek çok farklı amaçla kullanılmaktadır.
Döküm Teker Çeşitleri Nelerdir?
e-Tekerlek.com üzerinden satın alabileceğiniz döküm teker çeşitleri EZ, EV, EH ve ED olmak üzere 4 farklı kategoride sınıflandırılmıştır. Bu serilerde yer alan ürünlerin özellikleri ise şu şekilde:
-
EZ Serisi: Çapları 100 mm ile 150 mm arasında değişir. Oynak tabla bağlantılı, oynak frenli tabla bağlantılı, döner tablalı, sabit maşalı, bilya rulmanlı ve burçlu olmak üzere farklı özellikler ile üretilir.
-
EV Serisi: Çapları 150 mm ile 250 mm arasında değişir. Döner tablalı ve sabit maşalı modelleri mevcuttur. Bilya rulmanlı olarak üretilir.
-
EH Serisi: Çapları 125 mm ile 200 mm arasında değişir. Lama çatılı, döner tablalı, sabit maşalı ve bilya rulmanlı olarak üretilir. Frenli modelleri mevcuttur.
-
ED Serisi: Çapları 55 mm ile 200 mm arasında değişir. Sabit maşalı ya da döner tablalı olarak üretilir. Frenli modelleri bulunur. Burçlu ve bilya rulmanlı modelleri mevcuttur. Bu 4 seri arasında en pahalı olanı budur.
Günümüzde özellikle ağır sanayide demir teker çeşitleri dayanıklılık ve uzun ömürlülük bakımından ilk tercih edilen ürünlerden biri durumunda.
Döküm Teker Çeşitleri Nereden Alınır?
Söz konusu tekerlek çeşitleri olduğunda çok geniş bir ürün çeşitliliğinden söz etmek mümkün. Bu durum seçim yapmayı ve aranılan yedek parçayı bulmayı da kolaylaştırıyor. Bu yüzden seçtiğiniz online mağazanın ihtiyaçlarınızın tamamına karşılık verebilecek geniş bir ürün çeşitliliği bulunması gerekiyor. Çok geniş bir alanda çok çeşitli bir ürün yelpazesi ile hizmet veren e-Tekerlek, bugün Türkiye’nin lider tekerlek üreticisi konumunda bulunuyor. Siz de tüm tekerlek ihtiyaçlarınızı uygun fiyatlarla ve güvenli bir alışveriş deneyim ile e-Tekerlek.com üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.