Döküm Teker Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Döküm Teker Nedir, Nerelerde Kullanılır?

30 Eylül 2017

Sanayi tipi tekerlek çeşitleri kullanılacağı alandan taşıma kapasitesine, zemin özelliklerinden malzeme türüne kadar çok farklı şekillerde üretilebilir. Pek çok sektörde yaygın şekilde gerçekleşen döküm teker kullanımı, ağır yüklerin çok daha kolay ve hızlı şekilde taşınmasına yardımcı olur. Peki döküm teker nedir ve nerelerde kullanılır?

Döküm Teker Nedir?

Döküm tekerlek genellikle ağır yüklerin taşınmasını gerektiren durumlarda kullanılır. Üretimi demir, çelik ya da alüminyum gibi malzemelerin eritilmesi ve önceden hazırlanmış kalıplara dökülmesi ile gerçekleşir. Yapısı gereği ağır sanayi gibi özellikle yüksek sıcaklığa sahip alanlarda tercih ediliyor. Ağır sanayide yüksek dayanıklılığı nedeniyle tercih edilen döküm tekerlek çeşitleri tekerlek malzemesi, çap ve taşıma kapasitesi gibi özellikler ile birbirinden ayrılır. 

Döküm Teker Nerelerde Kullanılır?

Döküm teker pek çok endüstriyel alanda kullanılabilen, son derece dayanıklı bir tekerlek türüdür. Bu tür tekerleklerin kullanılabileceği başlıca alanları şu şekilde listelemek mümkün:

 

  • Endüstriyel fırınlar, konveyör sistemleri, fabrika makineleri ve benzeri endüstriyel ekipmanlar,

  • Maden arabaları,

  • Tarım ve gıda makineleri,

  • Paketleme makineleri,

  • Taşıma arabaları.

 

Ayrıca döküm teker modelleri otomotiv ve tekstil sektörlerinde pek çok farklı amaçla kullanılmaktadır.

Döküm Teker Çeşitleri Nelerdir?

e-Tekerlek.com üzerinden satın alabileceğiniz döküm teker çeşitleri EZ, EV, EH ve ED olmak üzere 4 farklı kategoride sınıflandırılmıştır. Bu serilerde yer alan ürünlerin özellikleri ise şu şekilde:

 

  • EZ Serisi: Çapları 100 mm ile 150 mm arasında değişir. Oynak tabla bağlantılı, oynak frenli tabla bağlantılı, döner tablalı, sabit maşalı, bilya rulmanlı ve burçlu olmak üzere farklı özellikler ile üretilir.

 

  • EV Serisi: Çapları 150 mm ile 250 mm arasında değişir. Döner tablalı ve sabit maşalı modelleri mevcuttur. Bilya rulmanlı olarak üretilir. 

 

  • EH Serisi: Çapları 125 mm ile 200 mm arasında değişir. Lama çatılı, döner tablalı, sabit maşalı ve bilya rulmanlı olarak üretilir. Frenli modelleri mevcuttur. 



  • ED Serisi: Çapları 55 mm ile 200 mm arasında değişir. Sabit maşalı ya da döner tablalı olarak üretilir. Frenli modelleri bulunur. Burçlu ve bilya rulmanlı modelleri mevcuttur. Bu 4 seri arasında en pahalı olanı budur. 

 

Günümüzde özellikle ağır sanayide demir teker çeşitleri dayanıklılık ve uzun ömürlülük bakımından ilk tercih edilen ürünlerden biri durumunda. 

Döküm Teker Çeşitleri Nereden Alınır?

Söz konusu tekerlek çeşitleri olduğunda çok geniş bir ürün çeşitliliğinden söz etmek mümkün. Bu durum seçim yapmayı ve aranılan yedek parçayı bulmayı da kolaylaştırıyor. Bu yüzden seçtiğiniz online mağazanın ihtiyaçlarınızın tamamına karşılık verebilecek geniş bir ürün çeşitliliği bulunması gerekiyor. Çok geniş bir alanda çok çeşitli bir ürün yelpazesi ile hizmet veren e-Tekerlek, bugün Türkiye’nin lider tekerlek üreticisi konumunda bulunuyor. Siz de tüm tekerlek ihtiyaçlarınızı uygun fiyatlarla ve güvenli bir alışveriş deneyim ile e-Tekerlek.com üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.



Blog Yazılarımız
Tümünü Görüntüle
Bilya Nedir? Ne İşe Yarar?
Farklı endüstrilerde işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi ya da üretilen şeylerin verimliliğinin artması için küçük ama son derece işlevsel parçalar bulunur. İşte bilyalar da bu parçalardan biridir. Rulmanlarda, taşıma sistemlerinde, üretim makinelerinde ve daha çok farklı alanda karşımıza çıkan bilyalar boyut, malzeme ve tasarım bakımından farklı özellikler gösterebilir. Bu da farklı endüstrilere ve ihtiyaçlara karşılık vermesi anlamına gelir. Peki farklı endüstrilerde kullanılan ve işleri...
Termoplastik Nedir? Termoplastik Malzeme Özellikleri
Farklı sektörler, sektörel ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde farklı malzemeler kullanıyor. Malzeme seçiminde dayanıklılık, işlenebilirlik ve maliyet gibi birtakım faktörler mevcut. Tüm bu faktörler için tatmin edici sonuçlar veren termoplastik de sık kullanılan malzemelerden biri. Peki termoplastik nedir ve kullanım alanları nelerdir?
Polyamid Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Farklı endüstriler üretim süreçlerinde, ihtiyaçları dahilinde dayanıklılığı, esnekliği, ısıya karşı dayanıklılığı, maliyetlerinin düşüklüğü ve daha pek çok faktöre bağlı olarak çeşitli malzemeler kullanılır. Bu malzemelerin ihtiyaçları karşılaması önemli olduğu kadar, maliyetleri düşürmesi ve olabilecek en iyi tüketici ürünlerini ortaya çıkarması da önemlidir. Bu anlamda son yüzyılın en yaygın kullanılan malzemelerinden biri polyamid ya da poliamit olarak karşımıza...
Palet Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Tüm sektörler için depolama ve lojistik süreçleri hayati bir öneme sahiptir. Paletler, depolama ve lojistik süreçlerini kolaylaştırarak hem iş gücü hem de maliyetler bakımından üst düzey bir verimlilik sağlar. Peki palet nedir ve nerelerde kullanılır?
Ağır Sanayi Tekerleği Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Ağır sanayi sektöründe hem hammaddelerin hem de nihai ürünlerin taşınması önemli işlerden biridir. Dolayısıyla lojistik alanında kullanılan araçlar ve bu araçların tekerleri de son derece önemlidir. Peki ağır sanayi tekerleği nedir, ne gibi özellikler sunar ve farklı alanlarda kullanılan ağır sanayi tekerleklerinin kullanım alanları nelerdir?
Havalı Teker Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Taşıma ekipmanlarında kullanılan tekerlek çeşitleri taşıma performansını doğrudan etkiler. Kullanılan tekerleğin tipi taşıma kapasitesini, taşıma konforunu, esnekliği ve gürültüyü belirler. Örneğin dolgu lastikler zorlu koşullarda konforlu bir sürüş yaratmazken içi hava dolu lastiklerde durum tam tersidir. Elbette her iki tekerlek türünün de kendisine göre birtakım avantajları ve dezavantajları bulunur. Peki havalı tekerlek nedir, özellikleri nelerdir, ne gibi avantajlar sunar ve farklı ihtiyaçlara karşılık...
Sanayi Nedir? Sanayi Örnekleri Nelerdir?
Türkiye, organize sanayi bölgelerinin sayısı bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor. Ayrıca çok sayıda limana sahip olması ihracat ve ithalat faaliyetleri bakımından da son derece önemli. Sanayi faaliyetleri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gelişim göstermeye devam ediyor. Ülkelerin ekonomik olarak gelişmesini ve toplumsal refahın yükselmesini sağlayan en önemli lokomotiflerden biri olarak kabul edilen sanayi nedir ve sanayi ürünleri nelerdir?
Çelik Nedir? Hammaddesi Nedir?
İnşaat, otomotiv, enerji ve makine de dahil olmak üzere pek çok sektörde kullanılan çelik, bugün üretim süreçlerinin de en önemli malzemelerinden biri durumunda. Sahip olduğu özellikler sayesinde maksimum bir dayanıklılık sunan bu ürün hem ekonomik olması hem de üretim süreçlerinin kolay olması nedeniyle yaygın olarak kullanılıyor. Çelik malzemeler ile hem günlük olarak kullandığımız pek çok araçta hem de devasa yapılarda karşılaşmak mümkün. Peki çelik...
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.