Tutamak Nedir?

Tutamak Nedir?

14 Aralık 2022

Tutamaklar, endüstriyel mutfak, gıda makineleri, tekstil makineleri, ambalaj makineleri gibi sanayi makinelerinde ve hastanelerde, imalat yapılan alanlardan tutunda gündelik hayatta mobilyalarda iş yerlerinde kullanılan vazgeçilmez parçalardır. Kapakları, kaplamaları ve başlıkları açmak ve kapatmak için tutucu elemanlar olarak görev görürler, volanlar ve çarkları tutmak açmak ve kapatmak için, iki profil boruyu birbirine sabitlemek için, mobilya endüstrisi ile spor cihazları imalatının yanı sıra özellikle makine, tesis ve takım imalatında kullanılırlar. E-tekerlek.com da tüm tutamak çeşitlerine ulaşabilirsiniz.

 

Tutamak Çeşitleri Nelerdir?

 

Birçok alanda kullanımına ihtiyaç duyulan tutamakların farklı şekli ve farklı malzemelerden üretilmiş çeşitleri bulunmaktadır. Genel hatlarıyla tutamak çeşitlerine üretildiği hammaddeye göre yapısına göre bakacak olursak; plastik malzemeden üretilmiş plastik tutamak, bakalit malzemeden üretilmiş bakalit tutamak, alüminyum malzemeden üretilmiş alüminyum tutamak çeşitleri mevcuttur. Bunların yanı sıra yine plastik malzemeden üretilmiş gömme tutamaklar ve bakalit malzemeden ya da plastik malzemeden üretilmiş olan yıldız tutamaklar mevcuttur. E-tekerlek.com sayfamızda bulunan kulp çeşitleri şöyledir;

 

Plastik Tutamak; plastik tutamakların birden fazla şekilde üretilmiş çeşidi vardır. Örneğin plastik küre tutamaklar (https://www.e-tekerlek.com/plastik-kure-tutamak)siyah renklidir ve 30mm, 40mm ve 50mm lik küre çapı seçenekleri ile M8, M10 VE M12 ölçülerinde burç çapı seçenekleri vardır. Plastik kelebek tutamaklarda burçlu ve civatalı olarak iki ana seçenekleri bulunmaktadır. Bunun yanında; civatalı plastik kelebek tutamaklarda siyah plastik renkteki tutulacak kısım için 55mm ve 70 mm de, cıvata çapı olarak ise M6, M8, M10 ve M12 olarak çap ölçüleri bulunmaktadır.  Burçlu plastik tutamaklarda ise yine 55mm ve 70mm de siyah tutulacak kısmın ölçü seçenekleri bulunmaktadır. M5, M6, M8 ve M10 burç ölçü seçenekleri bulunmaktadır.

 

Kapaklı plastik tutamaklarda, tutamakları siyah, tutamakların iki ucunun üst kısımlarında kırmızı, beyaz ve mavi renk detaylarıyla kapak renk seçenekleri vardır. Kapaklı plastik tutamakların tüm renk seçeneklerinde 145mm ve 160mm de iki farklı boy ölçüleri bulunmaktadır. Eksen uzunlukları ise 117mm ve 132mm ölçülerindedir.

 

Plastik tutamaklarda birde delikli plastik tutamaklar bulunmaktadır. Üst kısımlarında delikleri bulunan delikli plastik tutamaklarda 63mm çapında 6 köşeli delikli plastik tutamak bulunurken 60 mm çapında ise 4 köşeli delikli plastik tutamak bulunmaktadır. Deliksiz, yalnızca 4 köşeden oluşan, burçlu ve civatalı seçeneği olan 4 köşeli plastik tutamaklar vardır. PETEK ve PETEKB kodlarıyla

e-tekerlek.com-> kulplar/tutamaklar sekmesinde bulunan plastik T kollar da tutamak çeşitlerine örnektir. Plastik kollarında civatalı ve burçlu seçenekleri mevcuttur. Tutamak kısımları siyah renktedir.

En çok kullanım alanına sahip olması sebebiyle en çok tercih edilen plastik tutamaklardan biri de klasik plastik kulp tutamaktır.  Siyah, kırmızı ve turuncu renk seçenekleri bulunan plastik kulp tutamaklar hemen her alanda kullanılabilmektedir.

 

Gömme Tutamak; Klipslenebilir özellikte bulunan gömme tutamaklarda e-tekerlek.com sayfamızda mevcuttur. Siyah renkteki plastik çekme gömme tutamakların 2 farklı ölçüsü vardır. Plastik gömme tutamaklara e-tekerlek.com da PGT ve PGT1 kodlarıyla ulaşabilirsiniz.

 

Alüminyum Tutamak; alüminyum tutamak olarak alüminyum zamak tutamaklar vardır. ZTS kodlu zamak tutamak siyah renktedir. Zamak tutamağın birde krom kaplamalı olanı mevcuttur. Krom zamak tutamağın kodu ise ZTk dır. Alüminyum tutamaklarda en çok tercih edilen AT serisi ise 4 farklı ölçü seçeneği ile E-tekerlek.com da mevcuttur. Alüminyum kulp tutamak serisi iki ucunda plastik siyah monte kapağı bulunan orta borusu 1. Sınıf kalite alüminyum malzemeden üretilmiş tutamaktır. 4 köşeli alüminyum el topuzu ise gümüş gri renkte 1. Sınıf kalite alüminyumdan üretilmiş tutamaktır. Cıvatalı ve burçlu seçenekleri bulunmaktadır.

 

En çok kullanılan makine ekipmanlarından olan tutamaklara web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

 

Blog Yazılarımız
Tümünü Görüntüle
Bilya Nedir? Ne İşe Yarar?
Farklı endüstrilerde işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi ya da üretilen şeylerin verimliliğinin artması için küçük ama son derece işlevsel parçalar bulunur. İşte bilyalar da bu parçalardan biridir. Rulmanlarda, taşıma sistemlerinde, üretim makinelerinde ve daha çok farklı alanda karşımıza çıkan bilyalar boyut, malzeme ve tasarım bakımından farklı özellikler gösterebilir. Bu da farklı endüstrilere ve ihtiyaçlara karşılık vermesi anlamına gelir. Peki farklı endüstrilerde kullanılan ve işleri...
Termoplastik Nedir? Termoplastik Malzeme Özellikleri
Farklı sektörler, sektörel ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde farklı malzemeler kullanıyor. Malzeme seçiminde dayanıklılık, işlenebilirlik ve maliyet gibi birtakım faktörler mevcut. Tüm bu faktörler için tatmin edici sonuçlar veren termoplastik de sık kullanılan malzemelerden biri. Peki termoplastik nedir ve kullanım alanları nelerdir?
Polyamid Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Farklı endüstriler üretim süreçlerinde, ihtiyaçları dahilinde dayanıklılığı, esnekliği, ısıya karşı dayanıklılığı, maliyetlerinin düşüklüğü ve daha pek çok faktöre bağlı olarak çeşitli malzemeler kullanılır. Bu malzemelerin ihtiyaçları karşılaması önemli olduğu kadar, maliyetleri düşürmesi ve olabilecek en iyi tüketici ürünlerini ortaya çıkarması da önemlidir. Bu anlamda son yüzyılın en yaygın kullanılan malzemelerinden biri polyamid ya da poliamit olarak karşımıza...
Palet Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Tüm sektörler için depolama ve lojistik süreçleri hayati bir öneme sahiptir. Paletler, depolama ve lojistik süreçlerini kolaylaştırarak hem iş gücü hem de maliyetler bakımından üst düzey bir verimlilik sağlar. Peki palet nedir ve nerelerde kullanılır?
Ağır Sanayi Tekerleği Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Ağır sanayi sektöründe hem hammaddelerin hem de nihai ürünlerin taşınması önemli işlerden biridir. Dolayısıyla lojistik alanında kullanılan araçlar ve bu araçların tekerleri de son derece önemlidir. Peki ağır sanayi tekerleği nedir, ne gibi özellikler sunar ve farklı alanlarda kullanılan ağır sanayi tekerleklerinin kullanım alanları nelerdir?
Havalı Teker Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Taşıma ekipmanlarında kullanılan tekerlek çeşitleri taşıma performansını doğrudan etkiler. Kullanılan tekerleğin tipi taşıma kapasitesini, taşıma konforunu, esnekliği ve gürültüyü belirler. Örneğin dolgu lastikler zorlu koşullarda konforlu bir sürüş yaratmazken içi hava dolu lastiklerde durum tam tersidir. Elbette her iki tekerlek türünün de kendisine göre birtakım avantajları ve dezavantajları bulunur. Peki havalı tekerlek nedir, özellikleri nelerdir, ne gibi avantajlar sunar ve farklı ihtiyaçlara karşılık...
Sanayi Nedir? Sanayi Örnekleri Nelerdir?
Türkiye, organize sanayi bölgelerinin sayısı bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor. Ayrıca çok sayıda limana sahip olması ihracat ve ithalat faaliyetleri bakımından da son derece önemli. Sanayi faaliyetleri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gelişim göstermeye devam ediyor. Ülkelerin ekonomik olarak gelişmesini ve toplumsal refahın yükselmesini sağlayan en önemli lokomotiflerden biri olarak kabul edilen sanayi nedir ve sanayi ürünleri nelerdir?
Çelik Nedir? Hammaddesi Nedir?
İnşaat, otomotiv, enerji ve makine de dahil olmak üzere pek çok sektörde kullanılan çelik, bugün üretim süreçlerinin de en önemli malzemelerinden biri durumunda. Sahip olduğu özellikler sayesinde maksimum bir dayanıklılık sunan bu ürün hem ekonomik olması hem de üretim süreçlerinin kolay olması nedeniyle yaygın olarak kullanılıyor. Çelik malzemeler ile hem günlük olarak kullandığımız pek çok araçta hem de devasa yapılarda karşılaşmak mümkün. Peki çelik...
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.