Poliüretan Tekerlekleri Tercih Etmeniz İçin Başlıca 5 Neden

Poliüretan Tekerlekleri Tercih Etmeniz İçin Başlıca 5 Neden

11 Temmuz 2016

Poliüretan Tekerlekleri Tercih Etmeniz İçin Başlıca 5 Neden

 

Dayanıklı. Sağlam. Uzun ömürlü. Poliüretan kaplı tekerlekleri tanımlarken bütün bu özellikleri sayabiliriz. Poliüretan kaplamalı tekerlekler son yıllarda çok yaygın bir şekilde tercih edilmeye başlandı.

  1. Düşük Gürültü. Poliüretan tekerlekler düşük gürültülü oldukları için endüstriyel uygulamalarda çoğunlukla tercih edilirler. Özellikle döküm tekerlekler ile kıyaslandıklarında gürültü seviyesi çok düşüktür. Düzgün olmayan zeminlerdeki darbeleri absorbe ederken sürüş sırasında yastık görevi görürler.
  2. Yük Taşıma Kapasitesi. Kauçukla kıyaslandığında oldukça yüksek bir taşıma kapasitesine sahip olan poliüretan tekerlekler bu nedenle tercih edilmektedir. Poliüretan tekerlekler, düşük ses, darbe sönümleme ve zemine zarar vermeme gibi kauçuk tekerleğin sunduğu avantajları aynen sunarken kauçuk kaplı tekerleklere göre çok daha yüksek taşıma kapasiteleri sağlarlar.
  3. Sürtünme Katsayısı. Poliüretan tekerleklerin sunduğu diğer bir avantaj malzemenin sürtünme katsayısıdır. Poliüretan yere tutunmaya meyilli bir malzemedir ve bu sayede döküm gibi sert malzemelerde sorun haline gelen kayma sorunu yaşanmaz. Daha iyi bir yol tutuş sağlar.
  4. Zemini Koruma. Zemine zarar vermemenin önemli olduğu durumlarda poliüretan tekerlekler güvenli bir şekilde kullanılabilir. Poliüretan; poliamid gibi daha sert malzemelerle kıyaslandığında zemine daha büyük bir alanda basar. Baskını daha büyük alana yayılması zemin üzerindeki basıncın belirli bir noktada yoğunlaşmasını engeller ve zeminin zarar görmemesini sağlar. Eğer zemin malzemeniz kıymetli ve operasyon için kritik bir önem taşıyorsa, poliüretan kaplamalı bir tekerlek sizin için doğru seçim olabilir.
  5. Aşınma Dayanımı. Farklı kimyasal ve solventlere dayanımlarına göre birçok farklı tip poliüretan mevcuttur. Uygulamanızın karakterine uygun özellikteki poliüretan kaplı tekerleği seçebilirsiniz.

Poliüretan tekerleklerin endüstriyel uygulamalarda tercih edilmesini sağlayan birçok avantajları mevcuttur. Yukarıda bu sebeplerin en popüler olanlarından bahsedilmiştir. Poliüretan tekerlekler aşınmaya dayanıklı, zemine zarar vermeyen, düşük gürültülü ve bunları sağlarken yüksek yük taşıma kapasiteleri sunan tekerleklerdir. Poliüretan tekerleğe terfi etmek işletmenizin verimliğinde ciddi iyileştirmeler sağlayabilir.

Yüzlerce farklı tipte, en iyi kalitede, en uygun fiyatlı poliüretan tekerleri e-tekerlek.com’ da bulabilirsiniz. Tekerlek seçimi konusunda her zaman size destek olmaya hazırız.

“Hareketin Gücü” nü kullanın! 1

Blog Yazılarımız
Tümünü Görüntüle
Polipropilen Nedir?
Polipropilen özgül ağırlığı düşün olan bir plastik çeşididir. Kısa adı ''pp'' olan bu plastik, aynı zamanda jelatinin ham maddesidir. Son yıllarda ultraviyole koruyucuları ile birlikte eritildiği için güneş ışığına karşı mukavemet gücü artmıştır. Endüstriyel alanda en fazla kullanılan termoplastiklerden biri olan polipropilenin çekme payı 0,006 mm ile 0,02 mm arasıdır.
Paslanmaz Çelik Nedir? Çeşitleri Nelerdir?
Yüksek dayanım gücü ve uzun ömrü nedeniyle mutfak araç gereçlerinden santral üretimine, tekne imalatından inşaat parçalarına ve tekerlek üretimine kadar pek çok alanda kullanılan paslanmaz çelik; günlük hayatın her anında karşınıza çıkabilecek türden bir malzeme. Peki hemen hemen her sektörde yoğun olarak kullanılan paslanmaz çelik hangi maddelerden oluşur ve kaç çeşide ayrılır?
Ofis Sandalyesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Hem çalışma verimliliğinin artırılması hem de sağlıkla ilgili sorunların önlenmesi adına ofis sandalyesi seçimini önemsemek gerekiyor. Seçim sırasında yükseklikten genişliğe, bel ve boyun desteklerinden malzeme kalitesine kadar göz önünde bulundurmanız gereken pek çok faktör var. Peki ofislerde ya da evlerde kullanılmak üzere tercih edilebilecek bir ders çalışma sandalyesi nasıl olmalı ve ne gibi özellikler sunmalı?
Kauçuk Nedir? Çeşitleri Nelerdir?
Kauçuk, dünya üzerinde en çok rağbet gören ve kullanım alanı son derece geniş olan malzemelerden biri. Özellikle otomobil lastiklerinin üretiminde kullanılan kauçuk, doğada binlerce yıl kalabilir ve farklı yan ürünlerle birleşerek her türlü amaca hizmet edebilir. Peki kendi içinde doğal ve sentetik olmak üzere farklı çeşitlere ayrılan kauçuk ne işe yarar , nerelerde kullanılır?
Civata Nedir? Civata Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?
Civata, farklı parçaları birbirine bağlamak için sıkıştırılarak kullanılan bir bağlantı elemanıdır. Geniş bir kullanım alanına ve çeşitliliğe sahip olan civata, yapı mühendisliğinde bulon olarak da adlandırılır. Kendi içinde standart tipte modellerden özel sipariş üzerine üretilen türlere kadar farklı çeşitlere ayrılır ve sanayinin hemen her alanında işlevsel özelliğiyle öne çıkar. Peki civata nedir, en çok kullanılan civata çeşitleri nelerdir ve ne amaçlarla kullanılabilir?
Polikarbonat Nedir?
Polikarbonat malzeme plastik grubuna dahil olan malzeme grubudur. Fakat standart plastik malzeme niteliklerden oldukça üstün ve gelişmiştir. Polikarbonat malzemesi aslında termoplastik malzemeler grubuna dahil bir üründür. Termoplastik malzemenin geliştirilmiş versiyonu olan polikarbonat kolay ısınması ve kolay şekillendirilmesinden dolayı da oldukça fazla tercih edilmektedir. Polikarbonatlar özellikle inşaat sektöründe kullanılan ve birçok etkene karşı dayanıklılık sağlayan maddelerdir. Günlük hayatta da kullanılan...
Akıllı Sehpa Nedir?
Bir sehpa düşünün; aynı anda hem sehpa hem yemek masası hem de depolama alanı olarak kullanılabiliyor. İşte, akıllı sehpalar tüm bu ihtiyaçlara ve çok daha fazlasına aynı anda kolayca cevap verebilen son derece yenilikçi bir çözümdür. Ergonomik ve şık tasarımlarla ev ve iş yerlerinizde hayat bulan akıllı sehpaları yemek saatlerinde yemek masası olarak kullanabilmenin rahatlığı ve konforunu yaşarken yemek sonrasında katlayıp sehpa boyutuna getirerek yaşam alanınızda büyük ölçüde yer tasarrufu...
Kulp Nedir?
Kulp; makinelerde, makine kapaklarında; çekmece, kazan, tencere, fincan, dolap gibi eşyalarda kaldırmak, açmak, tutmak gibi eylemlerin gerçekleştirilmesine yarayan tutulan ya da elle birebir ilişkide olan çevrilen, kavranan genel olarak halka ve hafif kavisli şekilde bükülmüş tutma aracıdır. Kökeni Yunancadan gelmektedir. Kulp kavramının ortaya çıkışı bilinmemekle birlikte bir nesneye tutturularak o nesnenin hareket etmesine yardımcı olan parça olarak tanımlanması bizi ilk çağlardan, ilk ürünlerden itibaren...
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.