2016

MAKİNELERİN ÖMRÜNÜ UZATAN TİTREŞİM TAKOZU

06 Aralık 2016

Üretim ve imalat alanında çalışan makinaların çoğu salınımla çalışmaktadır ve titreşim yaratmaktadır. Makinelerin yarattığı bu darbeli çalışma sistemi çevresine olduğu kadar makinenin kendi aksamlarına da zarar vermektedir.  İşte bu noktada titreşim takozları devreye girer. Titreşim takozu dediğimiz parçalar, darbeli çalışma olan mekanizmalarda birbiriyle bağlantılı sistem elemanları arasında oluşan sürtünmeyi fazla enerjiyi yutarak engelleyen parçalardır.

PASLANMAZ TEKERLEK

06 Aralık 2016

 

Havuz kenarlarındaki tekerlekli şemsiyeler sürekli suyla temas etmektedir, laboratuvar ekipmanlarında kullanılan tekerlekler ise kimyasal maddelere maruz kalmaktadır. Gıda sektöründe kullanılan tekerleklerin ise sağlığa zararsız olması ve paslanmaması gerekmektedir. Endüstriyel bir mutfakta kullanılan tekerleğin paslanmış olması düşünülemez bile. Birçok sektörde hem sağlık açısından, hem dayanıklılık için paslanmaz ürünler tercih edilmelidir.

Yükünüzü hafifletme yöntemi: Transpalet tekerlekleri

22 Kasım 2016

Transpalet, hidrolik pompa sistemiyle yükleri kaldıran ve yatay olarak taşıyan araçlara verilen isimdir. Transpaletler, paletleri ve ağır materyalleri daha hızlı ve kolay bir şekilde taşımak amacıyla üretilmişlerdir. Fabrikalarda, depolarda, iş yerlerinde, taşımacılık sektöründe transpaletin yardımına oldukça ihtiyaç duyulmaktadır. Transpaletler, transpalet  tekerlekleri yardımı ile taşınan yüklerin rahatlıkla taşınmasını sağlamaktadır. 

Malzeme Bilgisi

07 Kasım 2016

Poliamid Tekerlekler

Kullanım alanları: -20°C ile +80°C arası sıcaklıklarda kullanılabilirler.

Özellikleri: Aşınma dirençleri yüksek, kırılmaya karşı dayanıklı, çalıştığı zemine zarar vermez, iz bırakmaz, temas yüzeylerinde renk atması olmaz, paslanmaya karşı dirençlidirler.

 

 

ÜRÜN SEÇİM REHBERİ

07 Kasım 2016

Tekerleğin çapı ne kadar büyük seçilirse sistemin hareketi o kadar kolaylaşır.

Ürünü Belirleme

İhtiyaçlara bağlı olarak tekerlekler sabit veya dönerli olarak tercih edilebilir.

Dönerli olan tekerleklerin bağlantı tipleri; tablalı, pim bağlantılı, delik bağlantılı, cıvata bağlantılı ve soket bağlantılı olarak yapılabilir.

Hayat Kolaylaştıran El Arabası Tekerlekleri

09 Ekim 2016

Tekerlek taşıma ihtiyacı ile bulunmuş ve hayatımızı kolaylaştırmıştır. Tekerlek icadı sayesinde pek çok buluş yapılmıştır. Bugün günlük hayatımızda kullandığımız pek çok alette tekerlek bulunmaktadır.

Örneğin el arabası tekerleği pek çok şeyi taşımamız için en büyük yardımcımızdır. İnsan gücü ile yük taşımayı sağlayan bu arabalardaki en önemli unsur kuşkusuz el arabası tekerleği dir. 

Mobilya Tekeri ile Hareketli ve Estetik Değişim

09 Ekim 2016

Son zamanlarda ünlü mobilya mağazalarında mobilya tekeri kullanılarak tasarlanmış masa ve sehpalar ön planda. Gerek cam sehpalar, gerek ahşap sehpalar mobilya tekerlekleri ile hem hareketlendiriliyor hem de bu tekerlekler sayesinde mobilyalar farklı bir estetik ve tarz kazanıyor. Özellikle son zamanlarda kullanılan büyük boy mobilya tekerlekleri görsel olarak ön plana çıkıyor. Tabi ki bu görsellik mağazalarda fiyatlara da özel tasarım olarak yansıyor.

Sanayi Tekeri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

11 Temmuz 2016

Sözlük anlamı ağır sanayi tekerleklerini “zor yükleri taşımak ve beklenmedik dirençlere karşı koymak için tasarlanmış tekerlek” olarak tanımlamaktadır. Ağır sanayi tekerini nasıl tarif edeceklerini 10 farklı kişiye sorsak muhtemel 10 farklı cevap alırız. Bütün cevaplar insanların yaşadıkları tecrübelere ve çevre koşullarına göre değişiklik gösterir.

Poliüretan Tekerlekleri Tercih Etmeniz İçin Başlıca 5 Neden

11 Temmuz 2016

Dayanıklı. Sağlam. Uzun ömürlü. Poliüretan kaplı tekerlekleri tanımlarken bütün bu özellikleri sayabiliriz. Poliüretan kaplamalı tekerlekler son yıllarda çok yaygın bir şekilde tercih edilmeye başlandı.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.